creatieve logistieke oplossingenvoor praktische toepassingen in de fijnmazige groothandel, pick- en pack operatie en distributie centrum
PDC Febelco


 

 het Pharma Distri Centre van Febelco in Sint Niklaas (B)

Febelco is dan de grootste Belgische groothandelaar-verdeler van geneesmiddelen, met een marktaandeel dat groter is dan 30% (in Vlaanderen zelfs meer dan 50%) en een omzet van meer dan 1 miljard euro. Febelco is via haar dochteronderneming Pharma Distri Center NV ook actief als pre-wholesaler. PDC verstrekt logistieke diensten, zoals inslag, opslag en uitslag, aan fabrikanten van farmaceutische producten. De betrokken producten blijven eigendom van de fabrikanten die ook zelf voor het transport zorgen.
 

 Na de overname van PDC door Febelco is in Temse bij Sint Niklaas een magazijn gebouwd van 25.000 m2
In dit DC was ruimte voor palletopslag voor derden, speciale opslag (als oncolitica en koel-opslag). In een gedeelte van het pand was een dubbele entresol geplaatst waar een installatie van Knapp was gebouwd met A-frame, Pick-to-Light, Pick-to-Belt en conveyortechnieken.
PDC was niet gewend aan fijnpicking (met een geautomatiseerd systeem) en heeft externe hulp gevraagd om de operatie in dit gedeelte van het orderpickmagazijn tot leven te brengen.

 
 
 
                  
 
       
       
       

Home
Ervaring
Overzicht Relaties
Praktijk voorbeelden
Contact
Publicaties

Hitachi
der Karnevalswierts
Highlite
Frits Dijk
Seacon + Amway
Disney bij Geodis Vitesse
PDC Febelco
Nedis
Caliber
Verhaak
Huijbregts Groep
copyright running bv 2011 alle rechten voorbehouden