voor creatieve logistieke oplossingen

brengt ervaren praktische toepassingen in de fijnmazige groothandel, e-commerce operatie en distributie centrum

der Karnevalswierts

Het grootste karnevalswarenhuis

Van de wasserij naar de karneval:
Winand Wierts was tot 1990 nog eigenaar van een kleine wasserij in het Limburgse Vaals. In de koude karnevalsmaanden huurde hij toen al leegstaande ijssalons en verkocht daar karnevalskleding. Toen zijn zoon Ralph twintig jaar werd en een baan zocht, kreeg vader het idee:

  
   Karneval het hele jaar door!

Tussen het idee en de werkelijke omzetting ervan, lag een lange weg. Vader en zoon moesten tegen onbegrip en hoofdschudden aanvechten, 
maar goede ideeen....

... en nu staan er drie prachtige winkels in Nederland en Duitsland, en sinds 2009:
de webshop voor on-line bestellen uit het assortiment van liefst 17.000 artikelen !


de webshop van der Karnevalswierts blijkt een succes:

na het eerste jaar volgde een jaar waar de orders verdrievoudigden. In de periode tussen 11-11en carnaval groeit de orderstroom dagelijks, vandaag besteld is morgen verstuurd... en dus wordt er tot diep in de nacht gewerkt.
Deze stormachtige groei vraagt om een slimme oplossing.

Running BV mocht de uitdaging aangaan. Het magazijn in Heerlen wordt verbouwd, en er wordt een sorteerinstallatie voorgesteld, en een andere manier van verzamelen.

 
                 in het magazijn hangen vele duizenden kostuums klaar voor de Leukste tijd van het jaar.
naast de verschillende kostuums (allemaal eigen ontwerp) levert men allerlei feestartikelen van neuzen en brillen tot wandversiering en stoffen om eigen kleding te maken. 
 
       
vanaf 11-11  2010 is
het allemaal anders
bij het succesvolle karnevalswarenhuis !

  
 
    september 2010: de sorter is geplaatst en klaar om te worden getest. De functionele afloop is naar wens beoordeeld. Voor het eind van de maand zijn alle mogelijke testen uitgevoerd; zowel met de sorter en de sealer, als bij de compleet andere wijze waarop de pickbatches worden samengesteld en zullen worden gepickt.

feb. 2011 video van de draaiende installatie
klik op:  www.youtube.com/watch
       de Sorter is geleverd door Optimus uit Nijmegen en de Sealer komt van AVC uit Almere: met beide leveranciers is een creatieve oplossing uitgewerkt waardoor de gepickte goederen verpakt en foutloos naar de juiste uitgang/order worden gestuurd