voor creatieve logistieke oplossingen

brengt ervaren praktische toepassingen in de fijnmazige groothandel, e-commerce operatie en distributie centrum

Frits Dijk


Frits Dijk International in Nuenen

Frits Dijk International is opgericht in 1985 en is een toonaangevende leverancier van kwaliteitsproducten aan de trailer- en aanhangwagenbouw. Frits Dijk levert o.m. verlichting, luchtketels, spatschermen, remleidingen en koppelingen, trailersteunen en aluminium en stalen wielen. Frits Dijk levert door geheel Europa. Naast trailerbouwers levert men aan auto-importeurs, automaterialenzaken en bandenhandel.

In 2008 heeft Frits Dijk een nieuw distributiecentrum gebouwd met kantoren welke in het eerste kwartaal van 2009 in gebruik is genomen.
 

Frits Dijk International heeft een nieuw magazijn met kantoren gebouwd. Het gebouw heeft een magazijn ruimte met plaats voor het terug halen van alle externe opslag, de externe montage en ruimte voor groei. Op de oorspronkelijke lokatie was geen lokatiesysteem, en werden de orders uit de 5000 artikelen gepickt op artikelnummer.
De behoefte aan een lokatiesysteem, en een ABC indeling op raakfrequentie was duidelijk aanwezig, en is samen met een nieuwe pickmethode (batchpicking en scanning) ingevoerd. Voor de lay out is gekozen voor een palletmagazijn, grondopslag voor de volumineuze producten, een doorrolstraat met 300 lokaties en een legbordenmagazijn, ingedeeld volgens snellopers principe. 
In twee weken tijd zijn de materialen verhuisd, en vanaf januari 2009 gingen de leveringen verder vanuit nieuwe pand. Voor dit jaar staan verdere verbeteringen op stapel.