voor creatieve logistieke oplossingen

brengt ervaren praktische toepassingen in de fijnmazige groothandel, e-commerce operatie en distributie centrum

Highlite

Highlite International in Kerkrade
Highlite International is ontstaan vanuit de hobby van directeur eigenaar Huub de la Haye en telt inmiddels 150 werknemers.
Highlite is een van europees' leidende leveranciers voor showequipment en wereldwijd distributeur van professionele audio- en lichtproducten aan internationaal opererende productie-bedrijven en dealers voor TV-shows, festivals, concerten, theater, discotheken enz.

Highlite levert drie merken: DAP audio, Showtec en DMT (Dutch Media Tools) aan ruim 3500 professionele klanten in meer dan 60 landen.
Een breed scala aan producten wordt niet alleen geleverd aan professionele shows, maar is ook het perfecte materiaal voor de hobby DJ.

De samenwerking met Highlite dateert inmiddels van eind 2004. De groei van het bedrijf is een inspiratiebron voor de constante verbetering van de logistieke afwikkeling van de goederenstroom.
In 2005 werd de basis gelegd voor het logistieke concept, wat in 2006 resulteerde in twee miniloadkranen met 7.000 baklokaties, conveyor-techniek en slimme sorteer-installaties.
In januari 2008 werd een nieuwe hal in gebruik genomen voor de opslag van de ugly's en werd de sorteer installatie uitgebreid naar meer Put To Light packlocaties, waar de medewerkers aan de hand van intelligente lichtkranten hun informatie krijgen.
Met vertrouwen in de toekomst bouwt Highlite -midden in de crisis- een onbemand palletmagazijn voor 22.000 pallets welke in het 1e kwartaal 2010 operationeel is geworden, een jaar nadat de miniload is uitgebreid met twee kranen en het aantal baklokaties is gegroeid tot 40.000 Het vertrouwen wordt beloond: Highlite groeit de jaren erna door tot een van de meest betrouwbare leveranciers van showequipment.

                  
 
                     
 
 

 

miniload uitbreiding operationeel mei 2009

-  twee extra ML-kranen
-  30.000 extra bakken
-  shuttle vervangen door snellere rondloop
-  twee extra werktafels

pickcapaciteit naar +500 picks/uur

 

sept 2009
de hal van 25 meter hoog is gereed om te worden gevuld met racking, kranen en conveyors voor het opslaan en verwerken
van 22.000 pallets
de hal wordt niet verwarmd, niet verlicht.
naast kostenbesparing op mankracht door de automatische kranen levert dit een forse energiebesparing. forser dan menigeen zal verwachten. hier is een studie naar verricht en publicatie daarvan is te lezen op logistiek.nl


 

film van het inbrengen
van palletkranen in het Hoogbouwmagazijn


video nieuwbouw Highlite

binnen enkele weken was de Hoogbouw in gebruik
en naadloos opgenomen in de normale goederenstromen,
een project i.s.m. Egemin Automation en wat dankzij
de Automatiseerders en testers van Highlite zonder haperingen in software of mechanica "gewoon life" is gegaan.
 
    slimme pickoplossingen met gekleurde LED spots geven foutloze Put To Light handelingen: "plaats de doos op de Groene plaats...."