voor creatieve logistieke oplossingen

brengt ervaren praktische toepassingen in de fijnmazige groothandel, e-commerce operatie en distributie centrum

Nedis

 

Nedis was de laatste werkgever. Als verantwoordelijke manager voor zowel de operatie als de gehele nieuwbouw is indirect op deze manier Running BV ontstaan.
Vanwege de enorme groei van Nedis is een nieuw DC gebouwd en is het bedrijf met alle medewerkers verhuisd van Hedel naar 's Hertogenbosch.
        
In een paar jaar tijd was het aantal orderregels van 8.000 naar 25.000 per dag gegroeid, uit een assortiment van 60.000 verschillende artikelen.
In Hedel werkten meer dan 150 magazijnmedewerkers aan de dagelijkse goederenverwerking.
Door de piekverwerking (tot 17.30 bestellen, de volgende dag in huis) was een capaciteit van tenminste 6.000 regels per uur nodig; deze combinatie van regelaantal en assortimentsgrootte vroeg om een innovatieve oplossing en in Den Bosch verrees een DC van 15.000 m2 met een state of the art logistiek centrum. In het magazijn kwam 3 km. aan conveyortechniek en werden 12 paktafels, 4 semi-automatische verpakkingsstraten en 48 pickposten geinstalleerd welke door zes miniloadkranen werden bevoorraad. Alle handelingen en registraties gaan papierloos via R.F. en de terminals op de pickposten.
Naast een onbemand hoogbouw magazijn is hier het eerste DPS systeem van Witron gemaakt; een toepassing welke later ook bij bv. Sorbo en Hema werd gebouwd.