voor creatieve logistieke oplossingen

brengt ervaren praktische toepassingen in de fijnmazige groothandel, e-commerce operatie en distributie centrum

Seacon + Amway

Seacon Logistics dienstverlening voor Amway

Seacon Logistics is een logistieke ketenregisseur met een maritiem karakter. In de totale logistieke vervoersketen van haar opdrachtgevers positioneert Seacon zich als de complete logistieke dienstverlener. Naast alle aspecten van het verzorgen van internationale zendingen verzorgt Seacon warehousing in partnership met zijn opdrachtgever.
   

 
Seacon Logistics verwief de opdracht van Amway voor de distributie van de artikelen aan de consumenten in geheel Europa. 
Het uitgebreide productassortiment van Amway bestrijkt een groot gebied van allerlei benodigdheden voor elke leefstijl en kan worden verdeeld in twee groepen: Health & Beauty, met producten voor elke leefstijl op het gebied van huidverzorging, cosmetica, persoonlijke verzorging, gezondheid en voeding, en dagelijkse verbruiksgoederen en producten voor het hele gezin.

 

Door de leiding van Amway in Amerika is i.s.m. Knapp een papierloos orderpick magazijn bedacht welke het mogelijk moest maken om meer dan 120.000 pickregels per dag te verwerken.
"Vandaag besteld, morgen in huis"
Een uiterst modern orderpickmagazijn werd ingericht met dozenopzetmachines, pickstations met Pick To Lighttechnieken, een A-frame, gewichtscontrole en 20 minuten nadat de doos gevouwen was, werd hij via de transportband rechtstreeks in de verzendtrailer afgeleverd.
En dat voor 10.000 dozen per dag.
Voor Seacon was fijnpicking met een dergelijk systeem nieuw, en binnen de gestelde zes maanden werd de installatie gebouwd, artikelen juist ingericht en de operatie in fases opgestart.